Skip to main content

Voeding

Aandacht voor voeding met blijvend resultaat.

Stel: je hebt de knoop doorgehakt en gaat met een vriend of vriendin gezonder eten. Na een maand is hij/zij 4,5 kilo afgevallen en jij bent 1,5 kilo aangekomen, terwijl je toch echt minder bent gaan eten! Hoe kan dat?

Het antwoord op die vraag kan heel verschillend zijn. Ieder doel en jouw persoonlijke situatie vragen namelijk om een eigen, specifieke aanpak. Het kan zijn dat jouw vriend of vriendin een fysiek drukke baan heeft, waardoor hij/zij meer voeding nodig heeft dan jij met een kantoorbaan. Of dat je simpelweg te weinig eet. Of te veel van het één tot je neemt terwijl je lichaam schreeuwt om het ander.

Ik kan mij voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Vetten, koolhydraten, eiwitten… hoe zit dat nou eigenlijk?

Een schrale troost, je bent niet alleen. 95% van de Nederlanders valt snel weer terug in oude eetgewoontes. En dat is jammer, maar niet zo gek. Het is best lastig om te bepalen ‘waar het mis gaat’ en algemene richtlijnen zijn soms moeilijk toe te passen op jouw specifieke doel en situatie.

Bewustwording

Aandacht voor voeding met Fit met Jelle betekent dat we beginnen met jouw doel en op basis van dat doel eerst in kaart brengen hoe je voeding (in combinatie met bewegen) er nu uit ziet. Door het bijhouden van je eten en drinken bijvoorbeeld en te kijken wat daar eigenlijk in zit.

Deze bewustwording helpt vaak al in het maken van andere (gezondere) voedingskeuzes die voor jou het verschil kunnen maken.

Voedingsschema

Wil je een stapje verder gaan, dan kan een voedingsschema helpen. Dit schema stemmen we af op jouw persoonlijke doel waarbij we kijken naar wat je nu eet en drinkt, hoeveel je gemiddeld op een dag beweegt en naar je trainingsdoelen. Op basis daarvan bepalen we wat voor jou haalbaar is, zodat het goed vol te houden is en je dus blijvend resultaat zult ervaren!

Gaandeweg kunnen we het schema aanpassen zodat je altijd houvast hebt. Naast een passend voedingsschema maak ik voor jou ook een doelgericht trainingsschema op maat.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden, op zoek naar
meer informatie of wil je een intakegesprek inplannen?